1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TDU2VPE Release

Discussion in 'TDU2 - Mod Tools & Support' started by binbow, Feb 24, 2015.

  1. binbow

    binbow Well-Known Member

    Messages:
    715
    Location:
    Tokyo
    @wagnerpsc:
    Sorry to trouble you. Could you please delete the file "TDU2vPE_ini.xml" in the folder where TDU2VPE is installed and try again from setting?
     
    #961 binbow, Oct 30, 2018
    Last edited by binbow: Oct 30, 2018
  2. wagnerpsc

    wagnerpsc "Naturally" aspirated

    Messages:
    1,060
    Location:
    são josé dos campos-brasil
    same error...
     
  3. binbow

    binbow Well-Known Member

    Messages:
    715
    Location:
    Tokyo
    Thanks for the answer. :(
     
  4. wagnerpsc

    wagnerpsc "Naturally" aspirated

    Messages:
    1,060
    Location:
    são josé dos campos-brasil
    sorry to bother again, but it's not a bug this time
    i tried to search the thread for the tutorial on how to separate and replace "repeated" cars, like the stock clk and the outlaw variant, but couldn't find it, could you link it to me? thanks a lot
     
  5. binbow

    binbow Well-Known Member

    Messages:
    715
    Location:
    Tokyo
    ?? :tdown: Do you mean this post?
     
  6. wagnerpsc

    wagnerpsc "Naturally" aspirated

    Messages:
    1,060
    Location:
    são josé dos campos-brasil
    yes, that's the one, thanks a lot :tup::tup::tup:
     
  7. wagnerpsc

    wagnerpsc "Naturally" aspirated

    Messages:
    1,060
    Location:
    são josé dos campos-brasil
    hi again binbow, i'm trying to set the colors on a unreleased car, i managed to make it show the paint color, but the interior just won't work
    also, when i drive it from the dealer, it changes color, any advice? thanks
     
  8. binbow

    binbow Well-Known Member

    Messages:
    715
    Location:
    Tokyo
    I did not understand well yet, but I heard that only colors defined in *. 2 dm can be used.
     
  9. wagnerpsc

    wagnerpsc "Naturally" aspirated

    Messages:
    1,060
    Location:
    são josé dos campos-brasil
    i've put the f355 mod on one of the unreleased cars, the f380, i tried to set the colors via VPE, in the dealer the outside color works, but when i drive off the car it resets to the default silver color
    also, the interior colors doesn't work at all
     
  10. Minime891

    Messages:
    1,612
    Location:
    .
    You have to make a custom 2dm file and set the colour and name in that. Then set them in TDU2VPE.
     
    MicroMachine likes this.
  11. wagnerpsc

    wagnerpsc "Naturally" aspirated

    Messages:
    1,060
    Location:
    são josé dos campos-brasil
    thanks a lot, do you have a tutorial for this custom 2dm?
     
  12. Minime891

    Messages:
    1,612
    Location:
    .
    I will try and get round to it. The only problem is the exterior colour is slightly off, so i need to fix that.
     
    binbow likes this.
  13. Kato

    Kato Rookie

    Messages:
    8
    Hi! I'm new in this forum because I've a problem with TDU2VPE ( 3.5.1.8 ). When I click on LOAD button an error occur: "Access violation at address 00856FB4 in module 'TDU2VPE.exe'. Read of address 00C46030."

    Someone can tell me how can i fix it? Thank's a lot!
     
    #973 Kato, Nov 25, 2018
    Last edited by Kato: Nov 25, 2018
  14. MagicV8

    MagicV8 Well-Known Member

    Messages:
    898
    Location:
    Drivers Paradise
    Did you start the program with administrator rights?
     
  15. Kato

    Kato Rookie

    Messages:
    8
  16. binbow

    binbow Well-Known Member

    Messages:
    715
    Location:
    Tokyo
    Could you please delete the "tdu2vpe_ini.xml" and try again from the setting?
     
  17. Kato

    Kato Rookie

    Messages:
    8
    same error... :(
     
  18. binbow

    binbow Well-Known Member

    Messages:
    715
    Location:
    Tokyo
    Sorry for trouble you.:(
    Is TDU 2 version v034.b16?
    What kind of OS are you using? Windows 10? Or 8? 7?
    What kind of folder did you install tdu2vpe to?
    Is there a file called "db_data.dec" in the folder where tdu2vpe is installed?
    Is the file size of "db_data.dec" 1192 KB?
     
    #978 binbow, Nov 25, 2018
    Last edited by binbow: Nov 25, 2018
  19. Kato

    Kato Rookie

    Messages:
    8
    we're I can find version of the game?
    OS Win10 Pro
    TDU2VPE is in a folder with other mod files for TDU2, not in the same folder where game is installed
    "db_data.dec" is in the same folder of TDU2VPE and it's size is 1193KB

    I've tried to move TDU2VPE in a dedicated folder but is the same

    EDIT: TDU2 DLC2 v0.34 the infos about my game
     
  20. binbow

    binbow Well-Known Member

    Messages:
    715
    Location:
    Tokyo
    Can the game start normally and play?
    I am concerned that the size of "db_data.dec" is different. Is the size of "..\Euro\Bnk\database\db_data.cpr" in the TDU2 folder also 1193 KB?
    Could you try unpacking the game files again? Please use "TDU2 Unpacker GUI [v1.1]" for unpacking.
     

Share This Page

  • About Us

    Started back in 2007, our community has been around for a good while and throughout all this time our core focus has been to provide a fun and laid back place for the discussion of driving and racing games and gaming in general, along with freqent automotive and motorsport related chat too. So, no matter what style of player you are, from arcade thrills to hardcore sim-racer or free roam explorer to circuit hot lapper, if it's about driving or racing in some form then we're up for talking about it. And if you are a keen photo moder, virtual photographer, video creator or streamer, then feel free to share those too. Cheers!
  • Support our community!

    Running and maintaining a community like this is hard work, especially when it's done by a bunch of idiots! And so, if you enjoy visiting here and would like to help us out. We would really appreciate it! Thanks.

    Feed the duck!